“A happy face is the prettiest”

Nazorg

U bent net op een evenement geweest, heeft een leuke dag gehad en uw kind is geschminkt als zijn/haar favoriete superheld. Hoe haalt u de schmink er nu het beste vanaf?

Cosmetische schmink:

Schmink van goede kwaliteit is eigenlijk make-up op waterbasis, wat inhoud dat het gemakkelijk op te lossen is met zeep en water. Wanneer de schmink onjuist wordt verwijderd, kan dit leiden tot huidirritaties en vlekken op de huid. Om de gehele schminkervaring voor u en uw kind tot een sprankelend einde te brengen, volgt hieronder een stappenplan hoe u de huid het beste kunt reinigen.

Leest u alstublieft eerst de instructies goed door alvorens de schmink te verwijderen.

In zes stappen een schone snoet!

1. Begin niet met water. Het water zal alleen de bovenste lagen verf wegwassen, maar niet de pigmenten oplossen die in de schmink zijn gebruikt. In sommige gevallen kun je de pigmenten zelfs dieper in de poriën drukken, wat zorgt voor moeilijk weg te krijgen vlekken. Begin daarom altijd eerst met zeep. 

2.  Gebruik het liefst een milde, vloeibare zeep die geschikt is voor gebruik in het gezicht. Als u dit niet in huis heeft kunt u ook een milde, vaste zeep gebruiken, met een heel klein beetje water. 

3. Masseer het geschminkte deel zachtjes in met zeep, tot er een ‘modderige consistentie’ is gevormd. Dit zijn de pigmenten die loskomen van de huid. 

4. Gebruik een ongeparfumeerde wetwipe, een makeup-doekje of een natte, zachte keukenrol om de zeep met schmink zachtjes weg te vegen.

5. Spoel het geschminkte deel af met warm water. Wat voor u warm is, kan uw kind als heet ervaren. Check daarom eerst bij uw kind of het water een comfortabele temperatuur heeft.  

* Indien nodig: herhaal stap 2 tot en met 5. Gebruik absoluut geen scrubs of agressieve reinigingsmiddelen. Masseer het geschminkte deel voorzichtig in met zeep, het kan soms gebeuren dat u dit een paar keer moet herhalen voor de schmink volledig weg is.

6. Gebruik kokos- of olijfolie om de lastigere gebieden schoon te maken. Dit kan gaan om:

            – Op en rond de oogleden: Door de kliertjes in dit gebied blijven de pigmenten in de verf hier goed zitten. Wat ontzettend handig is bij je eigen make-up, maar iets lastiger wanneer je de schmink bij de kids wil verwijderen. Gebruik hier kokos- of olijfolie in plaats van zeep, dit is veel zachter voor de huid.

            – Bij gebruik van kleuren met een sterk pigment: (zoals groen, blauw en soms paars). Deze kleuren blijven prachtig zitten, maar hebben iets meer aandacht nodig bij het verwijderen.

            – Wanneer de huid van uw kind wat droger is: Wanneer de huid van uw kind aan de droge kant is, gaat de schmink makkelijker in de toplagen van de huid zitten. Ook in dit geval is het aan te raden om de schmink met een olie te verwijderen in plaats van met zeep.

Belangrijk om te weten:

Allergische reactie

De merken schmink die wij gebruiken zijn van hoge kwaliteit, en deze zijn uitvoerig getest. Daarnaast dragen wij uitermate goede zorg aan het schoonhouden van onze producten (zowel thuis als tijdens een evenement). 

Dit houdt echter niet in dat het niet kan voorkomen dat uw kind een (allergische of eenmalige) reactie kan krijgen op de schmink. Dit kan vier redenen hebben:

1. Uw kind is heeft een allergische reactie op de schmink.
Ongeveer 10% van de bevolking kan minstens éénmaal in zijn/haar leven een allergische reactie krijgen op een cosmetisch product. Dit hoeft overigens (gelukkig) niet permanent te zijn.

2. Uw kind kan iets onder de leden hebben. Een beginnende verkoudheid of open wondjes kunnen genoeg zijn om de huid anders te laten reageren.

3. Uw kind is te jong om geschminkt te worden. Bij kinderen onder de drie jaar, is vooral de huid in het gezicht vele malen gevoeliger. De huid van uw kind kan verschillend reageren op schmink. 

4. Een ander product is gaan ‘werken’ met de schmink. Wat voor een (het klinkt heel eng) chemische reactie zorgt. Vooral producten met alcohol of die sterk geparfumeerd zijn gaan reageren met schmink. Ook ingrediënten uit zonnebrand, huidcrèmes, foundation en scrubs gaan niet goed samen met schmink. Let daarom erg goed op wat u gebruikt om de huid van uw kind schmink-vrij te maken.

Wij proberen zo goed mogelijk op de situaties in te spelen om alle vormen van reacties te voorkomen, want het plezier van uw kind staat voorop!

Een allergische reactie kunnen wij helaas niet voorkomen. Meestal gebeurt dit meteen tijdens het schminken, en kunnen wij hier direct op inspelen door de schmink er direct af te wassen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeurd zijn, neemt u dan alstublieft contact met ons op. 

Close Menu