“Sometimes all life needs is a splash of colour”

F.A.Q.

Hi, welkom op onze F.A.Q. pagina! 
Momenteel zijn wij nog druk bezig met onze website, dus het kan zijn dat sommige delen nog niet af zijn, of volledig naar behoren werken.
Wanneer je hier een vraag over hebt, kun je het beste contact met ons opnemen.
Dit kan via het contactformulier, per e-mail of telefonisch. 

Schminken

De aanbevolen leeftijd om kids te schminken is drie jaar. Dit heeft met twee dingen te maken: Hoe de huid van een kind reageert op substanties als schmink, make-up, zalfjes enzovoorts.  Daarnaast vindt er een proces plaats bij kids rond die leeftijd: ze ontwikkelen een “ik” gevoel. Het veranderen van die “ik”, kan soms een beetje schrikken zijn. Daarom waarderen wij uw eerlijkheid als ouder, want het plezier van uw kind staat voorop! 

Wanneer uw kind nog niet oud genoeg is om in zijn/haar gezicht te schminken, kunnen wij altijd wat leuks op de arm maken, zodat uw kind toch gezellig mee kan doen met de rest! 

Wij hebben een mooi 6-stappenplan op onze website staan, waarin omschreven staat hoe u de schmink het beste kunt verwijderen. U mag dit stappenplan ook downloaden voor een volgende keer dat uw kind geschminkt wordt (ook wanneer dit bij een andere artiest is, de wasinstructie geldt voor alle kwalitatieve schminksoorten m.u.v. Temporary Tattoo’s).

U vindt het stappenplan hier: Wasinstructie

Wat vervelend om te horen dat uw kind een allergische reactie heeft! Op de pagina van de wasinstructie staat een stukje over allergische reacties en de mogelijke oorzaken. Neemt u alstublieft in alle gevallen contact met ons op.

Mocht dit niet de eerste keer zijn dat uw kind een allergische reactie heeft op een huidproduct, dan is het raadzaam om een lijst bij te houden met de ingrediënten die in de producten worden gebruikt. Deze lijst kunt u aan uw huisarts voorleggen. Als u aan ons laat weten als wat uw kind geschminkt was, kunnen wij u een ingrediëntenlijst meegeven. 

Het kan soms een rommeltje lijken op een schminktafel, zeker wanneer het gaat om een evenement met veel kids waarbij de kleuren en designs on the spot worden gemaakt. Toch doen wij ontzettend veel om onze producten schoon en hygiënisch te houden: 

– Voor en na alle evenementen worden onze materialen grondig gereinigd. Wij gebruiken hierbij enkel producten die speciaal ontwikkeld zijn voor cosmetische make-up.
– In ons spoelwater zit een speciaal reinigingsmiddel om onze penselen tijdens het evenement schoon te houden. 
– Wij schminken geen zieke kinderen. Zowel voor het kind, als uit hygiënisch oogpunt. 
– Wij gebruiken sowieso liever geen schmink op de lippen, dit staat leuk maar is voor een kind helemaal niet comfortabel (eten, drinken, hand langs de snoet..). In de gevallen dat wij dit wel doen, gebruiken wij hier een wattenstaafje voor. Die na gebruik meteen wordt weggegooid. 

Feesten en partijen

Absoluut! Je kunt hierbij denken aan bedrijfsfeesten met een specifiek thema, iets georganiseerd vanuit de zorg, markten, Glow-In-The-Dark avonden in de bar (tijdens het lasergamen, ook heel leuk!), een avondje Escape Room als zombies.. Niets is te gek! 

Jazeker! Er is haast niets leukers dan themafeestjes, wij denken dan ook graag met u mee. Houdt u er alstublieft rekening mee dat wanneer het om een kinderfeest gaat, het op een Frozen-feestje best kan zijn dat iemand heel graag als Spiderman geschminkt wil worden. 

Dat hangt een beetje van het thema af. Wij kunnen met trots zeggen dat wij een zeer uitgebreide schmink-collectie hebben, maar wij hebben natuurlijk niet alles in huis. Mochten er dingen moeten worden bijbesteld (zoals bijvoorbeeld Special FX voor een monster-thema), zullen wij dit altijd vooraf aan u voorleggen. In sommige gevallen zijn de thema’s zo specifiek, dat wij op voorhand een aantal designs moeten maken en voorbereiden. Ook dit wordt in overleg gedaan. 

Wij dragen uiterste zorg aan het schoon en veilig houden van onze kit. Dit uit hygiënisch oogpunt, maar ook omdat wij niet continue kunnen opletten of er zorgvuldig met de spullen omgegaan wordt. Om deze redenen hebben wij liever niet dat iemand anders onze spullen gebruikt. Wanneer uw nichtje haar eigen kit heeft is dit geen probleem (wij staan niet garant voor de producten die wij zelf niet hebben aangeschaft). Wanneer er tijd voor is willen wij met liefde dingen uitleggen en laten zien, echter komen wij om de kids te schminken, dus die gaan ten alle tijden voor.

Dit blijft een moeilijke vraag om te beantwoorden: soms weten alle kids op een feestje wie ze willen worden, hoe het eruit komt te zien, en blijven ze als engeltjes stilzitten. En soms blijven de kids tot in de stoel twijfelen, is het een beetje spannend, willen halverwege toch iets anders of blijven ze uit enthousiasme heen en weer wiebelen. Dan speelt het design ook mee: een prinsesje zit er sneller op dan een volledige tijger.

Voor ons is beide geen enkel probleem: wij doen dit omdat we het leuk vinden. Alleen voor de geschatte “kids-per-uur” blijft het lastig. Omwille van de ervaring voor de kids (die maken ook graag een praatje), schatten wij het voor verjaardagen niet hoger in dan acht kids per uur. Indien gewenst kunnen wij natuurlijk ook alleen de kleinere designs aanbieden. 

Mocht u dit liever sneller zien, kunnen we altijd de optie van een “line-manager” bespreken. Die helpt de kids terwijl ze in de rij staan al met het kiezen van een design, wie er aan de beurt is, en helpt eventuele snoetjes schoon te maken. 

Algemeen

U kunt ons contactformulier invullen, u kunt ons mailen of u mag ons natuurlijk ook bellen. Dan kunnen wij de beschikbaarheid van de datum bespreken, evenals het thema en de hoeveelheid kids die er komen. Wanneer de agenda vrij is, sturen wij u het boekingsformulier toe. 

Dit is afhankelijk van onze agenda. Wanneer het tijdig wordt doorgegeven valt er vaak wel een mouw aan te passen. Gebeurt dit pas tijdens het feest zelf, dan zullen wij even moet overleggen of er niet een evenement volgt na jullie boeking. Wanneer de agenda het toelaat zijn wij zeker bereid om langer te blijven.

Natuurlijk! Wanneer een boeking tijdig wordt geannuleerd (minstens zeven dagen voor de aanvang van het evenement) kunt u de boeking kosteloos annuleren. Dit staat allemaal beschreven in onze boekingsovereenkomst. Deze wordt na bevestiging van de datum meteen naar u toegezonden.

De Algemene Voorwaarden vindt u in onze boekingsovereenkomst. De Algemene Voorwaarden voor bedrijven verschillen van particuliere boekingen. 

Deze vraag komt ontzettend vaak voorbij, zowel van ouders als van collega’s op fora. En dat is niet zo gek, de eerste keer dat wij de tarieven van collega’s zagen, schrokken wij ook een beetje: er stonden tarieven tussen van meer dan €140 per uur! Toen zijn we het gaan uitrekenen, en viel het eigenlijk reuze mee. Het is de meest gestelde vraag, dus hierbij ook een uitgebreide uitleg. 

Schoonmaken van de kit
Voordat wij naar een evenement gaan, maken wij onze kit altijd schoon. Ongeacht of hij tussendoor gebruikt is. Hier zijn wij zo’n 20 minuutjes mee bezig. Wanneer wij bij een evenement staan, rekenen wij geen geld voor de tijd om alles neer te zetten en weer in te pakken. In gunstige gevallen, duurt dit twee keer een kwartier. Wanneer wij thuiskomen, pakken wij alles weer uit, en maken het weer grondig schoon. Wanneer er veel penselen, sponsen en de airbrush zijn gebruikt, duurt dit zeker 30 minuten. Hier zit al bijna de eerste anderhalf uur in, en dan heb je nog niets geks gedaan. 

Voorbereiding
Wanneer je een verjaardagsfeest hebt, probeer je altijd wat designs voor te bereiden die bij de leeftijd en de setting passen, zodat het net een tandje sneller kan. Natuurlijk doen we dit ook omdat we het leuk vinden, maar hier gaat best tijd in zitten (vooral omdat we ze in veel gevallen op onszelf oefenen). 

Boeking
Dan heb je nog het stukje boeking: natuurlijk vinden wij het ontzettend leuk om mee te denken, en staan we iedereen graag te woord. Echter komt bij het finaliseren van de boeking ook een stukje tijd kijken. Met een telefoongesprekje en een paar e-mails kom je makkelijk aan een halfuur, wat meer wanneer de boeking blijft wijzigen. 

Materiaal 
De categorie materiaal: Natuurlijk kunnen wij ervoor kiezen om bij de drogisterij een palet te kopen van een paar euro; er staat immers op “niet giftig“. Echter betekend “niet giftig” niet dat het geschikt is voor de huid. In veel gevallen zorgen de goedkopere schminksoorten (die wel geschikt zouden zijn voor de huid) snel voor uitslag en huidirritatie. Professionele schminkartiesten zullen dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen door top-notch producten aan te schaffen die uitgebreide testen zijn ondergaan. Alleen komen die producten ook met een top-notch prijs 🙂 

Scholing
Daarnaast volgen wij allerlei cursussen om nieuwe technieken te leren, kennis op te frissen en onszelf te blijven ontwikkelen. Op dit moment zijn wij zelfs bezig met ons diploma te behalen bij de allereerste officiële face paint school! Alleen zijn de cursussen van de bekendere artiesten vrij duur, en meestal ook niet om de hoek (denk aan reistijd, hotelkosten, enz.). 

Conclusie:
In onze uurprijs zit dus veel meer verwerkt dan op het eerste oog blijkt. De eerste twee uur zijn al weg voor je het doorhebt, en dan heb je nog niets geks gedaan. 

Close Menu